074 - 242 00 65 info@customcamp.nl

Hoe bouw je een camper?

Hoe bouw je een camper?

Hoe werkt het?

In eerste instantie bent u natuurlijk verliefd geworden op het idee van uw eigen, unieke kampeerauto. En dan?

Om een camper te kunnen laten bouwen heeft u om te beginnen natuurlijk een bus nodig! In principe kan elke bus een kampeerauto worden, maar wilt u een RDW goed gekeurde kampeerauto, dan moet de laadvloer van de bus achter de bijrijder en bestuurder minimaal 2 meter zijn en de hoogte van laadvloer tot dak minimaal 130cm zonder hefddak.

Lees hier meer over de eisen die de RDW stelt aan een kampeerauto.

 

Op zoek naar een bus!

Het formaat van de bus moet natuurlijk passen bij uw wensen. Stel uzelf o.a. de volgende vragen;

– Hoeveel personen reizen in de bus?
– Hoeveel slaapplaatsen zijn er nodig?
– Wil ik de camper ook dagelijks kunnen gebruiken?
– Wil ik een hefdak of liever een bus die al hoog genoeg is (1m70)?
– Past de bus nog onder mijn carport als er een hefdak op zit
– Moet er ruimte zijn voor een douche en/of toilet?
– Wil ik een nieuwe of een gebruikte bus?
– Hoeveel kilometers mag de bus gelopen hebben?
– Welke luxe wil ik minimaal op de bus? Airco, elektrisch pakket?
– Welk bouwjaar is voor mij interessant? (let daarbij ook op de BPM!)

 

bus naar campercamper op maat


 

camper bouwennissan nv200


 

De meeste bussen voldoen aan bovenstaande eis. De kleinste camper die wij voeren is de Nissan NV200 die precies aan de minimale eisen voor de bus voldoet.

nissan nv200 campernissan nv200 camper


 

Wij helpen graag!

Misschien heeft u al een prachtige bus die u graag wilt ombouwen naar kampeerauto, dan kunt u een aantal stappen overslaan. Maar als u geen bus heeft gaat u op zoek. Wij kunnen u daar geheel vrijblijvend bij helpen, wij zijn immers aardig bekend in ‘bedrijfsbussenland’. Wij raden u wel aan uiteindelijk zelf de deal te sluiten met de garage waar de bus van uw dromen zich bevindt. Dit is handig voor de garantiebepalingen, maar misschien wilt u wel uw huidige auto inruilen. Misschien zelfs wel uw auto en caravan! Dan is het zeker aan te raden om zelf afspraken te maken met de garagehouder over een goede inruil, maar uiteraard kunnen wij u hier ook in begeleiden.

customcamp

 

 

 

 

 

 


Bus gevonden!

Helaas staan mooie, betrouwbare, gebruikte bussen niet in lange rijen opgesteld. Er staat genoeg te koop, maar die van u moet natuurlijk technisch en aan de buitenkant minstens zo prachtig zijn als straks het CustomCamp interieur! En soms is die geschikte bus op steenworp afstand en soms rijdt u maanden het land door en heeft u nog niet gevonden wat u wou. Maar!! Voor iedereen is er een bus. Het vraagt alleen soms wat geduld. Maar dan opeens, dan is-ie er! Uw bus! Uw camper in spé! En dan?

campers hengelo

 

 

 

 

 

 


De offerte

Onze eventuele hulp bij  het vinden van een bus is vrijblijvend, of u daarna ook voor CustomCamp kiest is uw eigen keuze. Wij maken in ieder geval graag en vrijblijvend voor u een offerte op basis van de wensen die u heeft voor de camper inbouw. Naar aanleiding van deze offerte beslist uzelf of uw bus bij ons de werkplaats in komt rijden! Wanneer dit kan is uiteraard afhankelijk van het seizoen en onze planning. In de wintermaanden bent u meestal sneller aan de beurt dan in het hoogseizoen (april t/m augustus). De bouw periode is afhankelijk van het type bus. De gemiddelde periode voor de bouw van een compleet camper interieur is 4 weken.

1017751_545379182246389_2849053660093909537_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De opdracht

Zodra u onze offerte interessant vindt, dan maken we een afspraak voor een vervolg en worden alle details nog eens goed in kaart gebracht. Hieruit volgt een definitieve offerte en na uw akkoord een opdracht en wordt een datum voor inbouw afgesproken. In de opdracht bevestiging staat een aanbetalingsverzoek van 30%. Dit kan voldaan worden als u de bus voor inbouw komt brengen. Het resterende bedrag voldoet u zodra het bouwproces voltooid is.

En dan gaan we aan de slag! Van elke stap worden foto’s gemaakt die op de website terug te vinden zijn. Zo kunt u alle ontwikkelingen volgen! Wat fijn is en zeker voor de mensen die van ver komen. Elke 2-3 dagen kunt u weer nieuwe foto’s bekijken van uw camper in wording. Foto’s zijn niet alleen leuk, maar ook handig! Soms is een project heel specifiek en is het nuttig om foto’s te delen waar de klant op kan reageren.

buscamper bouwencitroen jumpy camper

 


De oplevering!

En dan is de grote dag! De camper is klaar en wordt opgeleverd! Uiteraard weet u de datum van te voren, want misschien heeft u al een reis geboekt! Tijdens de oplevering krijgt u instructies over hoe het één en ander werkt en uiteraard wordt u ook begeleid bij nog eventuele vragen over het campertarief en de RDW keuring, wat ook door ons wordt geregeld. Ook wordt bij elke CustomCamper een uniek cadeautje mee geleverd, maar wat dat is houden we nog even geheim….

Het enige wat u na oplevering nog hoeft te doen is genieten!

mercedes viano campercamperbouw


 

Stel een vraag of bel me terug

Heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Via onderstaand formulier helpen wij u graag.

9 + 3 =

CustomCamp

Granaatstraat 46
7554 TR Hengelo

074 - 242 00 65
info@customcamp.nl

Openingstijden
Ma - Vr: 09:00-17:00

sitemap

Laatste 2 Tweets

"Klaar voor vertrek! https://t.co/dXOrIGXf7G"
"De aller, aller gaafste camper van Nederland staat te koop! Kom kijken word verliefd! https://t.co/vqAlnP0dUw"

Volg ons

Pin It on Pinterest