074 - 242 00 65 info@customcamp.nl

Terugblik op eerste jaar

Terugblik op eerste jaar CustomCamp

Evelyn Veldboer - Wolters

Op 21 november 2011 hebben we ons ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Op 1 januari 2012 hebben we de deur geopend van ons bedrijf CustomCamp. En nu is het december. De planning voor deze laatste maand staat vast. We weten welke campers nog opgeleverd moeten worden en dan is het tijd om het nieuwe jaar in te luiden. Een goed moment om even terug te blikken op ons eerste jaar als zelfstandig ondernemers.

Volgens mij is er geen jaar in ons leven zo snel voorbij gevlogen als dit jaar. Echt ongelooflijk. En voor mij persoonlijk kan ik zeggen dat er ook geen jaar is geweest waarin ik zoveel heb geleerd als dit jaar. Want laat ik maar eerlijk zijn, wat wist ik nou van campers?

Buscamper in trek

Ik wist dat de vraag naar buscampers nog altijd stijgt. Ik wist dat de crisis voor ons een kans zou zijn. Ik wist dat Bjorn prachtig werk van topkwaliteit zou leveren. Ik wist hoe we ons konden onderscheiden van de concurrentie en ik had genoeg ideeën voor naamsbekendheid genereren, een goede website en een social media netwerk. Maar heel eerlijk gezegd wist ik maar bar weinig over campers. Ik heb altijd wel een zwak gehad voor oldtimer campertjes. VW T2, Citroën HY, Opel Blitz…leuk, leuk, maar een bus ombouwen naar camper, ik had geen idee. En achteraf eigenlijk maar goed ook dat ik me daar toen niet al te druk over heb gemaakt.

Termen en merknamen als; Seitz raam, SCA hefdak, SMEV kooktoestel of Dometic compressorkoelkast

Nou weet Bjorn natuurlijk alles over campers, hij bouwt ze inmiddels al zo’n 10 jaar. Dus bij inbouwbesprekingen probeerde ik me het eerste half jaar wel een beetje achter hem te verschuilen. Maar ik moest het uiteindelijk natuurlijk ook zelf weten. Welke type hefdaken zijn er? Wat is het verschil tussen een absorptiekoelkast en een compressorkoelkast? Welke soort elektravoorziening moet ik adviseren? Welke indeling is handig? En zo verder.

Nu moet Bjorn wel eens lachen als hij mij dingen hoort roepen als; Webasto kachel, verlengde T4 uitvoering, Extreme isolatie, HPL toplaag of Omnistor luifel. En al die campertermen zijn eigenlijk nog niets bij wat we het afgelopen jaar nog meer hebben moeten leren als startende ondernemers. Maar och… wat is het gaaf! We kunnen nu echt niet meer terug! Dit hoort bij ons. Naast ons huwelijk en de kindjes is CustomCamp het beste wat ons is overkomen en dit is nog maar het begin!

In een notendop

Natuurlijk hebben we fouten gemaakt en ik doe nu stoer, maar het heeft me wel wat slapeloze nachten gekost hoor! Maar daar staat het volgende tegenover;

19 unieke CustomCampers zijn de werkplaats uitgerold. Daarnaast hebben we bijna 10 hefdaken geplaatst en de nodige onderhoudsklussen en aanpassingen verricht in diverse caravans en campers.

We zijn onwijs blij met de komst van onze medewerkers Richard ten Cate en Marco Smit die we niet meer kunnen missen.

We hebben enorm genoten van onze beursstand op de Camperexpo in Houten (maart 2012) en de Caravan Camperbeurs in Hardenberg (september 2012). Op die laatste beurs hebben we onze grote trots, de inmiddels beroemde Red Ranger tentoon gesteld en verkocht.

We hebben interviews en vermeldingen gekregen in diverse bladen, tijdschriften en op vele websites. We waren zelfs te zien op t.v.!. Bijzonder trots zijn we toch wel op onze vermelding in de Makro folder (22 december 2012) en ons uitgebreide interview in de Tubantia (december 2012).

Dankbaar zijn we voor het grote aantal volgers op Twitter. Dat heeft ons al de nodige leuke contacten en zelfs klanten opgeleverd! En ook ons netwerk op Facebook, LinkedIn en Pinterest breidt zich uit!

Ook zijn we trots op onze nominatie voor Kampeerautobedrijf van het jaar door de NKC en Starter van het jaar 2012 in Hengelo waar we een 2e prijs in de wacht hebben mogen slepen.

Ons streven was om binnen 2 jaar onze eerste eigen bus voor ombouw te kopen. We hebben dit jaar 3 bussen gekocht die inmiddels het CustomCamp keurmerk mogen dragen. De Red Ranger, de Bleu Diamond en de Fantastic Fiat, waarvan er reeds 2 verkocht zijn.

Dankbaar

We zijn in eerste instantie dankbaar dat er toch een kredietverstrekker is geweest die onze kansen zag. Daarnaast zijn we enorm dankbaar voor de steun en hulp van onze ouders (zie Bedankt lieve ouders). Bedankt vrienden, dat jullie nog onze vrienden willen zijn, want tja, sociale contacten stonden dit jaar even on hold. Bedankt Jan en Frances Fabels, de oud eigenaren van Fabels Kampeerauto’s en verhuurders van ons bedrijfspand. Zij hebben ons initiatief niet alleen gesponserd met een paar huurvrije maanden, maar ons ook enorm geholpen met waardevolle raad en daad en helpende handen. Bedankt André Oosterloo voor je geweldige coaching! Bedankt lieve kinderen. Onze zonen Vin (2006) en Sev (2011). Wat fijn dat jullie zo flexibel zijn en ondanks alle stress en drukte ons weer even met beide benen op de grond kunnen zetten. En last but not least; bedankt alle klanten dat jullie ons het vertrouwen hebben gegeven!

Vooruitblik

Wat zijn de plannen voor volgend jaar? In januari wordt de Bleu Diamond onthult op de Caravana in Leeuwarden. Daarnaast hebben we in die maand 2 mooie klussen en de daarop volgende maanden druppelen ook al vol.

In maart staan we voor de 2e keer op de Camperexpo in Houten met maar liefst 2 plaatsen vrij voor onze CustomCampers die nog wel gevonden èn gebouwd moeten worden!

De spanning blijft. Ook na een succesvol jaar. Wie zegt dat we in deze stijgende lijn blijven zitten? Uiteraard doen we onze uiterste best en zijn we bijzonder positief gestemd, maar niets is vanzelfsprekend! Aandacht voor de klant en kwaliteit blijven ook komend jaar super belangrijk. En we hopen natuurlijk dat de naam CustomCamp steeds meer bekendheid krijgt in camperland! Onze klanten kunnen het beamen, een CustomCamper is gewoon gaaf! 🙂

Stel een vraag of bel me terug

Heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Via onderstaand formulier helpen wij u graag.

8 + 11 =

CustomCamp

Granaatstraat 46
7554 TR Hengelo

074 - 242 00 65
info@customcamp.nl

Openingstijden
Ma - Vr: 09:00-17:00

sitemap

Laatste 2 Tweets

"Klaar voor vertrek! https://t.co/dXOrIGXf7G"
"De aller, aller gaafste camper van Nederland staat te koop! Kom kijken word verliefd! https://t.co/vqAlnP0dUw"

Volg ons

Pin It on Pinterest