074 - 242 00 65 info@customcamp.nl

Sensoor Oost Nederland

Sensoor Oost Nederland

 

Speciaal blog

Een speciaal blog voor de stichting waar ik ruim 5 jaar met veel plezier gewerkt heb en waar ik door mijn taak binnen CustomCamp in augustus 2012 afscheid van heb genomen. Zoals het gezegde; uit het oog, maar zeker niet uit het hart.

Toen we met CustomCamp begonnen was het plan dat ik de eerste twee jaar mijn baan zou aanhouden. Door de snelle groei van ons bedrijf was het het echter niet zo vreemd dat ik 6 maanden na de start van ons bedrijf bij mijn werkgever liet weten dat de combinatie van 2 drukke banen en een gezin voor mij niet meer werkte. Voor het eerst in mijn werkzame leven had ik er moeite mee om mijn ontslag in te dienen.

Sensoor, niet zomaar een organisatie

Natuurlijk vond ik het geweldig dat ons eigen bedrijf zo succesvol begon te worden, maar Sensoor Oost Nederland is niet zomaar een organisatie. Zomaar een bedrijf waar je werkt. Ik werkte samen met bijna 100 gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers die zich allemaal belangeloos inzetten voor een ander. Hoe bijzonder is dat!? En het is niet zomaar vrijwilligerswerk.

Sensoor Oost Nederland is een hulplijn die dag en nacht bereikbaar is voor iedereen die behoefte heeft aan een goed gesprek of een steuntje in de rug. En de ene keer word je gebeld door een eenzame vrouw die graag even de dag wil doornemen en een ander moment word je gebeld door iemand die zichzelf van het leven wil beroven. De mensen van Sensoor maken een groot verschil! Van 11 uur ‘s avonds tot de volgende ochtend 7 uur een dienst willen draaien om mensen in emotionele nood te helpen. Ik vind het elke dag nog bijzonder.

Sensoor, weet dat het bestaat!

Ik was overigens niet zo’n held hoor!! Ik hield me bezig met de PR en Communicatie. Ik hoopte altijd dat Sensoor Oost Nederland ooit net zo bekend zou worden als het nummer ‘112’. En dan was ik op een beurs of ik gaf een presentatie en dan zeiden mensen wel eens:”Oh, maar zo’n lijn heb ik niet nodig hoor!”. Nee, maar 112 heb je vandaag waarschijnlijk ook niet nodig, maar je kent het nummer wel, mocht de nood aan de man zijn. En dat zou ook met Sensoor het geval moeten zijn. Je moet gewoon weten dat het bestaat. En is het niet voor jezelf, dan voor je zus, de buurvrouw of de oom van je beste vriend, voor wie dan ook.  Weten wie je kunt bellen als je in je eigen omgeving even je verhaal niet kwijt kunt. Je het verlies van een kind niet kunt verwerken. Als je gepest of getreiterd wordt. Ontslagen bent. Als je je eenzaam voelt, niet uit de kast durft te komen, het leven niet meer ziet zitten, of gewoon omdat je een stem wilt horen. Ieder mens heeft toch behoefte aan een goed gesprek?! Ieder mens wil toch een keer het hart kunnen luchten?!

Sensoor, altijd en voor iedereen

Toen ik wegging bij Sensoor stond de subsidie flink onder druk, inmiddels is er weer een jaar zekerheid, maar ook in de  toekomst zal de subsidie onzeker blijven. Degenen die daarover beslissen bellen zelf immers niet met Sensoor… Wel zetten ze nieuwe initiatieven op poten en komen er nieuwe hulplijnen bij. Men snapt kennelijk wel dat je met een hulplijn preventieve hulp kunt bieden en wellicht psychologische hulpverlening of psychiatrie kunt voorkomen, maar in plaats van Sensoor te korten op de subsidie en juist een extra impuls te geven gaan we opnieuw het wiel uitvinden (wat natuurlijk ook geld kost!). Tenenkrommend en doodzonde vind ik het.

Sensoor, 24 uur per dag een luisterend oor

Het mooie van de zorgsector en in dit geval de stichting Sensoor, is de saamhorigheid en de inzet voor een ander. Maar nu ik zelf een bedrijf run realiseer ik me ook hoe belangrijk het is om je commercieel op te stellen. Om je sterk in de markt te zetten, om je stem te laten horen. De zorgsector is prachtig, maar ook bescheiden en soms wat te ‘soft’ als ik dat even oneerbiedig mag zeggen. En voor Sensoor is dat jammer. Sensoor Oost Nederland is een prachtige stichting! Sensoor bestaat nota bene al bijna 60 jaar en nog elke dag kom ik mensen tegen die er nog nooit van gehoord hebben.

Maar ja…ik zit nu hier, wat kan ik doen… CustomCamp heeft gemiddeld 250 bezoekers per dag op de website. Hopelijk zorgt dit blog ervoor dat in ieder geval 250 mensen weten van het bestaan en  het doorvertellen. Neem even de moeite om je te verplaatsen in de hulpvrager en realiseer je dan hoe belangrijk een stichting als Sensoor is voor onze maatschappij.

Klik hier voor meer informatie over Sensoor Oost Nederland.

logo_sensoor

 

 

 

Stel een vraag of bel me terug

Heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Via onderstaand formulier helpen wij u graag.

6 + 4 =

CustomCamp

Granaatstraat 46
7554 TR Hengelo

074 - 242 00 65
info@customcamp.nl

Openingstijden
Ma - Vr: 09:00-17:00

sitemap

Laatste 2 Tweets

"Klaar voor vertrek! https://t.co/dXOrIGXf7G"
"De aller, aller gaafste camper van Nederland staat te koop! Kom kijken word verliefd! https://t.co/vqAlnP0dUw"

Volg ons

Pin It on Pinterest