074 - 242 00 65 info@customcamp.nl

Rolstoelcamper

Rolstoelcamper

Ergens in maart dit jaar werden we benaderd door een enthousiaste dame die ons al een tijdje volgde op internet. Het idee van een bus geheel naar eigen smaak omtoveren tot een camper stond haar wel aan. Ze had al een paar voorbeelden op onze website gezien die haar interesse hadden gewekt. Wel met hier en daar wat aanpassingen, want er moest ook een elektrische rolstoel in passen.

Peugeot Boxer L2 H2

Ze had nog geen bus, maar een Fiat Ducato of vergelijkbare bus in een lengte 2 en hoogte 2 uitvoering waren de kanshebbers. En die werd uiteindelijk al vrij vlot gevonden in de vorm van een mooie Peugeot Boxer. De plannen voor een kampeerauto op maat ware meer dan serieus. We maakten dan ook gauw een afspraak om alle details en ins and outs te bespreken.

De uitdaging

De inbouwbespreking was op zich niet veel anders dan anderen. Samen bepaal je de indeling, zoek je stoffen en kleuren uit en ik maakte nog een opmerking dat ik haast vergat dat de klant in een rolstoel zit door haar levenslust en actieve persoonlijkheid. Maar vergeten dat iemand in een rolstoel zit is bij het bouwen van een rolstoelcamper natuurlijk niet handig.

En dat bleek ook wel toen we ergens tegenaan liepen waarvan wij dachten:”Oh, dan doen we dat gewoon wat anders”, maar wat voor ons een oplossing lijkt kan voor de klant in dit geval juist een probleem zijn. Er zijn immers veel factoren waar zij rekening mee moet houden en waar wij ons goed in moesten verplaatsen. Dit keer was het niet alleen een mooie camper bouwen, maar een praktische camper bouwen voor iemand die vanuit een zittende positief functioneert en minder kracht in de armen heeft.

Het resultaat

Wij kunnen een camper nog zo mooi vinden (en dat vonden we deze!), maar de klant bepaalt! De dames waren erg enthousiast en dat is natuurlijk de kers op de taart. Het was een grote uitdaging met hier en daar echt wel wat hersenbrekers, maar het was zeker de moeite waard! We hebben kennis mogen maken met een inspirerende persoonlijkheid en een camper mogen maken die ook iemand in een rolstoel een heleboel vrijheid, geluk en plezier gaat geven!

DSC_2337

Draaiplateau camper

Stel een vraag of bel me terug

Heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Via onderstaand formulier helpen wij u graag.

2 + 14 =

CustomCamp

Granaatstraat 46
7554 TR Hengelo

074 - 242 00 65
info@customcamp.nl

Openingstijden
Ma - Vr: 09:00-17:00

sitemap

Laatste 2 Tweets

"Klaar voor vertrek! https://t.co/dXOrIGXf7G"
"De aller, aller gaafste camper van Nederland staat te koop! Kom kijken word verliefd! https://t.co/vqAlnP0dUw"

Volg ons

Pin It on Pinterest