074 - 242 00 65 info@customcamp.nl

Onze 1e campertrip!

Onze 1e campertrip!

Camperbouwers, zelf nog nooit met camper weg geweest! Dat was de kop in de Tubantia toen wij genomineerd waren voor Starter van het Jaar in 2012. Hoezo gênant! Gênant, maar wel hartstikke waar!

Is kamperen wel leuk?

Ik zal het nog sterker vertellen. Bjorn heeft als kind wel een paar keer gekampeerd, maar mijn kampeeravonturen bestonden uit 3 pogingen die allen allerminst geslaagd waren. Maar geef toe! Als je na 14 uur in de auto aankomt op een camping en je moet dan je tent gaan opzetten, dan is dat toch niet echt een:”Jippiejajee momentje”. En als je dan uiteindelijk ‘s avonds in je bed ligt en je komt tot de conclusie dat de tent scheef staat en je bijna naar buiten rolt… Of dat het tot 3 graden Celsius afkoelt in die Oostenrijkse bergen en jij daar ligt in je Aloha shirtje die je het jaar daarvoor in zonovergoten Spanje hebt gekocht. Of dat je door de kou zo nodig moet plassen dat een tripje naar het toiletgebouw onoverkomelijk is en jij met je wc rol onder de arm de camping over struint in het donker en onderweg gigantisch op je snuit gaat door scheerlijnen die je in het donker uiteraard niet ziet. Even serieus! Is dat leuk??

Camperen beter?

Toen Bjorn in 2011 met het plan kwam om een eigen bedrijf te beginnen zei ik gelijk:”En dan mag ik mensen zeker gaan vertellen hoe onwijs leuk kamperen is! Dat gaat ‘m niet worden!”. Maar goed, ik heb al zo vaak gezegd dat ik apetrots ben op alles wat Bjorn kan maken. Ik ben dan misschien zelf geen kampeergek, maar die campers die hij kan maken zijn gewoon meer dan gaaf. Dat hoef ik mensen niet uit te leggen, dat is gewoon zien en geloven. Nu moest ik alleen maar hopen dat klanten mij niet al te vaak zouden vragen naar al mijn camperavonturen…

Ik heb in een eerder blog al eens geschreven dat ook mijn liefde voor het idee van kamperen met een camper sterk is gegroeid. Ik zie natuurlijk onwijs mooi projecten voorbij komen. Met name de oldtimers vind ik meer dan wauw, maar ook de jongere bussen in een jas gestoken die je zelf wilt, dat heeft absoluut wat!

Eerst huren?

Begin dit jaar kwamen we op het idee om een camper te bouwen voor de verhuur. Zo kunnen mensen het idee van een campertje bewust ervaren voordat ze zo’n grote beslissing nemen om tot aanschaf over te gaan. De Witte Wigwam werd geboren.

DSC_5124DSC_5158


En dit keer mocht ik beslissen hoe hij moest worden! Toen de eerste huurders hem mee namen had ik al gelijk zoiets van:”Hé, die is van mij, oh wee als je er niet zuinig op bent!”. Ongeveer een week voor Pasen stelde Bjorn voor om zelf eens met de Witte Wigwam weg te gaan. Samen met de kids en Sjaak (onze hond). Ik was gelijk overtuigd! En niet omdat ik nu opeens een rasechte kampeerder was en gelijk naar de winkel wou rennen om een paar Crocs op de kop te tikken, maar er even lekker uit met z’n allen en niet weten waarnaartoe, dat idee stond me volledig aan!

Op naar In de Verte

Donderdagavond rond 18.00 uur vertrokken we naar Camperplaats IndeVerte in Lottum, Limburg. Na een warm onthaal vonden wij ons plekje op een prachtig veld omringd door bloemenvelden. Het werd al donker, maar hier konden wij prima vertoeven.

De Witte Wigwam heeft eigenlijk maar 2 slaapplaatsen, maar voor de jongens hadden we 2 matrassen gemaakt die net onder een deel van ons bed pasten. Dikke pret natuurlijk! En Sjaak stond met bench en al op de voorstoelen. Bjorn en ik lagen op 1m95 bij 1m30 wat ook de nodige hilariteit met zich meebracht, want Bjorn is immers ruim 2 meter.

Desalniettemin hebben we prima geslapen met z’n allen! En de zon op zien komen vanuit je behaaglijke bedje vond ik echt fantastisch! We hadden het idee om door te trekken naar Frankrijk, maar daar was het weer lang niet zo goed als in Nederland, dus we gooiden de deur van de camper dicht en gingen richting Ommen. Geen duidelijk plan, geen bestemming, gewoon gaan!

weekendweg4

Ommen zo gek nog niet

In Ommen hebben we speciaal voor de kinderen een camping gezocht met wat vermaak. Ik moet toegeven dat ik daar niet zo fan van ben. Van die clowns of mensen verkleed als wasbeer die dan blij over de camping huppelen en je het liefst uit je stoel sleuren voor de live playbackshow. Maar voor de kids wel leuk, want die van ons kennen tot op heden alleen maar rustige, zogenaamde kind onvriendelijke, plekjes in Oostenrijk en Kroatië. Dikke pret dus en het weer zat ook nog eens mee.

Op naar de volgende bestemming

Bjorn en ik houden van een beetje actie in onze vakanties. De hele dag niksen is dan ook niet aan ons besteed. En dan gooi je de deur van je camper dicht en je gaat op weg, wat leuks doen! In ons geval bootje varen in Giethoorn, een groot succes! Daarna bbq-en op de camping en ik had wel even zoiets van:”Kijk ons nou dan!”. We horen er helemaal bij!

Ik vind het wel opvallend dat wij Nederlanders allemaal hetzelfde kampeergedrag lijken te vertonen. Op de camping waar wij waren stonden met name caravans met voortenten en dan maar zitten geblazen. Wie weet voor hoe lang? Dat kunnen wij dus niet, daar waren we na 2 dagen al achter. Juist die vrijheid van een camper, gaan en staan waar je wilt, geen bestemming en maar zien waar je strand. Dat vind ik helemaal top! En ik heb ook niet zoveel nodig. De Wigwam is behoorlijk compact, maar we hadden eigenlijk meer dan genoeg ruimte. Het bed van de kinderen was even behelpen en niet geschikt voor grotere kinderen, maar voor nu was het prima!

Geslaagd!

Het waren voor mij met name de kleine dingen die deze 1e camperervaring zo succesvol hebben gemaakt. De vrolijkheid van de kinderen, Sjaak die heerlijk over de camping kon rennen, Bjorn die nog even een hengeltje uit kon gooien, maar ook dingen als de zon die door de kleine ramen naar binnen scheen, het dakluik waar je de sterrenhemel door kon zien, het heikneuterige theepotje op het gasfornuisje of onze coole mokken met tomatensoep uit blik. Boterhammen op de vuist en geen regeltjes of gedoe. Gewoon heerlijk!

Volgende maand gaan we weer. Gegarandeerd!

 

camper hurenweekendweg2

 

 


weekendweg3

Stel een vraag of bel me terug

Heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Via onderstaand formulier helpen wij u graag.

8 + 5 =

CustomCamp

Granaatstraat 46
7554 TR Hengelo

074 - 242 00 65
info@customcamp.nl

Openingstijden
Ma - Vr: 09:00-17:00

sitemap

Laatste 2 Tweets

"Klaar voor vertrek! https://t.co/dXOrIGXf7G"
"De aller, aller gaafste camper van Nederland staat te koop! Kom kijken word verliefd! https://t.co/vqAlnP0dUw"

Volg ons

Pin It on Pinterest