074 - 242 00 65 info@customcamp.nl

Het ontstaan van de Red Ranger

 

Van Opel Vivaro bus naar CustomCamp camper

We hebben de afgelopen maanden vaak laten weten dat we onze ‘eigen bus’, de inmiddels beroemde Red Ranger, hadden gekocht en dat we van deze auto een prachtige camper wilden maken. En dat hebben we gedaan! Het ging alleen niet vanzelf.

CustomCamp Red RangerIn juni 2012 liepen we de Red Ranger tegen het lijf. We twijfelden nog wel een beetje of dit wel het goede moment was om te investeren in een eigen bus omdat we nog volop in het werk zaten. Toch besloten we de gok te wagen met het idee dat het in augustus en september vast en zeker een stuk rustiger zou worden en we voldoende tijd konden steken in ons paradepaardje. Niet dus.

De camper moest 20 september klaar zijn. Op die dag moest hij mee naar de camperbeurs in Hardenberg zodat we daar ‘in real life’ het visitekaartje van CustomCamp konden laten zien. Op een gegeven moment was het 1 september, maar er was nog niets gebeurd en ik begon toch wel een tikje onrustig te worden. Ik weet dat een dergelijke auto minstens 3 tot 4 weken werk vraagt en dit moest een pronkstukje worden met alles erop en eraan dus 3 weken zou al erg krap worden. Resoluut besloten we dat Bjorn z’n andere werk zou laten vallen en zich op de Red Ranger zou storten. Op de beurs staan met een halve camper was geen optie. Maar goed, de andere klussen hadden ook een opleverdatum en klanten teleurstellen was ook geen mogelijkheid. Kortom; tijd voor een spagaat!

De weken erna deed ik mijn uiterste best om wakker te blijven tot Bjorn thuis kwam, maar dat lukte maar zelden. Half 1, 1 uur, soms nog later en dan ‘s morgens om 6.30 weer naast het bed. Eigenlijk wel een beetje too much….maarr…

Klaarmaken voor de Camperbeurs in Hardenberg

Donderdagmiddag 20 september jl.  rolde onze Red Ranger de werkplaats uit om zich op te maken voor de grote onthulling. Hij was klaar! Na een ochtend flink poetsen en nog even de laatste puntjes op de ‘i’ waren we in de startblokken om richting de Camperbeurs in Hardenberg te vertrekken voor de standopbouw. Doodmoe, maar ook zo voldaan startten we de motor. Maar toen….klik… De accu leeg. De camper had natuurlijk al een tijd stil gestaan met de deuren open, maar hier waren we even niet op voorbereid. Zeker niet zo vlak voor vertrek. Gelukkig stond Naafs Mobility gauw op de stoep om de accu even een boost te geven en we gingen weer op weg!

Bjorn reed in de camper en ik erachteraan. Net op het punt dat ik dacht:”Wat heeft die man van mij dit geweldig gefikst. Wat is de camper mooi geworden en wat glimt-ie mooi!”, ging de telefoon. Bjorn:”Rij maar terug naar de zaak. Er is net in de bocht iets omgevallen op de rand van het aanrecht. Het is niet best.” Huh, wat? De camper zat flink vol met allemaal beursspullen wat kennelijk niet goed vast lag en is gaan schuiven. Aan Bjorn z’n stem te horen voelde ik dat het echt niet goed was en och…wat had ik een medelijden! Na weken keihard werken tot middernacht was dit de beloning? Ik belde gauw onze collega Richard om hem vast in te fluisteren dat we weer terugkwamen en dat hij en Marco Bjorn maar op moesten vangen. Ze moesten samen maar een oplossing bedenken. En dat deden ze! De schatten! Echt geweldig hoe ze Bjorn opvingen en vervolgens als een hecht team er samen voor zorgden dat de schade op de hoek van het aanrecht werd hersteld. Want tja, perfect is perfect. Als je je vakmanschap wilt tonen op de beurs dan is er geen ruimte voor consessies.

En toen voor de derde keer de auto gestart om richting Hardenberg te vertrekken. Daar aangekomen waren we blij met onze standplek en nog blijer toen alles was ingericht en de Red Ranger uit volle borst stond te stralen.

De grote onthulling van de CustomCamp camper!

Vrijdag 21 september om 10 uur werd de beurs geopend. Onwijs spannend! Hoe zouden de bezoekers reageren? We konden niet beter wensen. Het was een fantastische beurs! De Red Ranger viel niet alleen op door z’n knalrode tint, maar ook door z’n compactheid en natuurlijk z’n prachtige interieur. Een bezoeker tikje Bjorn op de schouder en zei:”Dit is bij uitstek de mooiste camper van de beurs”. Ik zag Bjorn stralen. Fantastisch! Hij heeft het ook zo verdiend! En natuurlijk stonden er ook prachtige andere campers, de één nog luxer dan de ander, maar de Red Ranger is uniek. Daar is er maar één van! En hand gemaakt! Iemand vroeg nog uit welke fabriek de Red Ranger kwam, haha, niks fabriek, 100% ambachtelijk vakmanschap!

Op de 2e beursdag hebben we de nieuwe eigenaren van de Red Ranger ontmoet. Ze waren er heel snel over uit, dit moest ‘m worden. En het is totaal niet zakelijk en misschien zelfs truttig, maar toen we naar huis reden en ik achter de camper reed heb ik stiekem nog een traantje weg gepinkt. Tja, ik weet hoeveel tijd en energie, maar ook hoeveel passie en liefde voor het vak Bjorn in de auto heeft gestoken. Het is niet gewoon een camper meer.

Maar nu gauw de tranen drogen en aan de slag met het volgende project! 🙂

Stel een vraag of bel me terug

Heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Via onderstaand formulier helpen wij u graag.

12 + 9 =

CustomCamp

Granaatstraat 46
7554 TR Hengelo

074 - 242 00 65
info@customcamp.nl

Openingstijden
Ma - Vr: 09:00-17:00

sitemap

Laatste 2 Tweets

"Klaar voor vertrek! https://t.co/dXOrIGXf7G"
"De aller, aller gaafste camper van Nederland staat te koop! Kom kijken word verliefd! https://t.co/vqAlnP0dUw"

Volg ons

Pin It on Pinterest