074 - 242 00 65 info@customcamp.nl

En daarom CustomCamp

En daarom CustomCamp

 

Mensen vragen wel eens wie de naam CustomCamp bedacht heeft en waarom we voor deze naam hebben gekozen. CustomCamp is bedacht door mijn vader Jan Wolters en de naam spreekt eigenlijk voor zich. Custom made campers. Want dat is wat we doen. We maken persoonlijke, op wens gemaakte, unieke campers.

100x uniek

Inmiddels bouwen we al aan onze 100ste unieke CustomCamper. Geen één was er hetzelfde! Maar soms komen er van die projecten voorbij waarvan je echt 100% zeker weet dat er nooit, maar dan ook nooit nog een camper zo zal worden als deze.

En daarom CustomCamp. Juist daarom. Bij elke nieuwe klant verheug ik mij weer wat er komen gaat. Wat hebben ze bedacht? Welke bus? Welke indeling? Welke uitstraling gaan ze kiezen? Wat zijn het voor mensen?

VW T5 camper

Ik geef toe dat ik bij een nieuwe VW T5 niet gelijk denk aan een uniek en onvergetelijk project. De VW T1, T2 zijn natuurlijk bijzonder door hun bouwjaar en bijzondere uitstraling, maar de T4 en T5 zijn toch iets minder spannend wat mij betreft.

Totdat ik een dame ontmoette die ook een splinternieuwe T5 tot een unieke bedrijfswagen wist om te toveren.

 

VW T5 campercamper laten bouwen


En aan de buitenkant springt deze bus op zich nog niet zo in het oog met z’n mooie donkerblauwe metallic lak, 2 grote ramen in de schuifdeuren en het prachtige Reimo hef-slaapdak, maar dan gaat de deur open….

camper bouwen

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De bus is voorlopig nog een zakelijk object en dan ben je nog enigszins beperkt qua inbouwmogelijkheden. Wel is er bij de bouw rekening gehouden met een toekomstige situatie waarin de bus niet meer zakelijk maar privé als camper gereden zal worden. Dan zal ook de bank geplaatst worden. En nee, dat wordt geen grijze.

bus naar campercamper laten bouwen


Terug in de tijd

De eigenaar van deze bus had via mail- en telefooncontact al laten weten dat ze iets aparts wilde. Geen standaard. Dan is CustomCamp een mooi begin, maar haar wensen waren wel heel specifiek. Ze had zelf originele behang prints uit de jaren 60 en 70 verzameld en die wilde ze graag op de deurpanelen terugzien. Wij zijn camperbouwers, maar geen behangers en zagen ook niet veel in het gebruiken van dat gevoelige behang in een camper. Dat zou nooit ‘super strak’ worden en dat is natuurlijk wel waar we voor gaan.

Succes Signs

Ik had al een paar keer contact gehad met Succes Signs, een bedrijf gespecialiseerd in het beplakken, wrappen, stickeren van o.a. auto’s, keukens en meer! In het eerste gesprek eerst maar eens gepolst wat de mogelijkheden waren en dat zag er goed uit! Dat ik uiteindelijk met 15 patroontjes aan kwam zetten in plaats van één was even een leuke verrassing.

bijzondere camper   customcamp


   hefdak campercamper laten bouwen


 

In eerste instantie zou de vloer gewoon ‘grijs’ worden, iets waar de eigenaresse al een beetje onrustig van werd. “Is er echt niets anders? Ik word hier niet zo blij van”. Tja, valt wat voor te zeggen. Ik geef ook toe dat ons meest degelijke vinyl nou niet gelijk het meest spannende vinyl is, maar de kwaliteit mag niet vergeten worden!

Er zijn genoeg leuke printjes en vinylsoorten, maar het gaat hier om een camper met steentjes onder je schoenen, zand en veel bewegen op een kleine ruimte. Ondanks de andere opties bleef het onrustig aan de andere kant van de ‘lijn’ en kwam het voorstel om zelf het vinyl te leveren. We waren natuurlijk razend benieuwd wat er binnen zou komen, want met deze dame wist ik al lang dat het verrassend zou worden!

Niet geschikt voor mannen!

Je moet je voorstellen dat de mannen in de werkplaats van te voren geen idee hebben hoe de uitstraling van de camper wordt. Ze hebben een schets van de indeling en de meubels, maar ze weten niet welke kleur deze krijgen. De basis was wit in dit geval, dus nog geen verbaasde gezichten. Dat werd wat anders toen het vinyl werd geleverd. Met bloemetjes!

Heerlijk die gezichten om de werkbank toen de vinyl tegels werden uitgepakt en ik doodserieus zei dat het patroontje wel moest kloppen! Dus niet zomaar domweg aan elkaar leggen uiteraard. En toen wisten ze nog niet hoe de rest zou worden…

vw t5 camperreimo bank camper


 

Draaibaar keukenblok

De grootste uitdaging in deze camper was nog niet eens zo zeer het kunnen realiseren van de gewenste patronen en kleuren, maar meer de wens voor een draaibaar keukenblokje. Een keukenblokje wat in z’n geheel naar buiten kan draaien en zowel binnen als buiten bruikbaar is. Met een watervoorziening met douchekop waardoor je buiten lekker kan douchen, koken en meer. En ook wel zo handig om via beide schuifdeuren door je camper te kunnen wandelen! Lang leven de vrijheid!

En dan heb ik al gauw de neiging om te roepen:”Ja, hoor, dat kunnen wij maken!”, maar ik kon me beheersen en heb met de klant overlegd dat we het zouden proberen en eventueel zouden uitwijken naar een alternatief als het resultaat niet aan onze kwaliteitsmaatstaven kon voldoen. En niets is dan prettiger dan het vertrouwen van een klant om vrij te mogen bewegen om dat te kunnen realiseren wat zij zo graag willen.

keukenblok draaienddraaibare keuken

 

 

 


camper laten makendraaikeuken camper

 

 

 


 

Retro camper

De VW T1 en T2 campertjes zijn inmiddels historisch en natuurlijk super retro. Maar deze camper met het hedendaagse comfort bewijst maar dat de jaren 50, 60 en 70 niet vergeten moeten worden!

buitendouche campercamper op maat


 

 

Klaar voor vertrek!

De mannen hier zijn met name trots op het draaiende keukenblok en blij dat alles gewoon past en het dak als vanouds oerdegelijk is. Ik verheug me enorm op de oplevering, de klant heeft op de website natuurlijk het proces kunnen volgen en zal niet volkomen verbaasd zijn, maar de werkelijkheid is altijd leuker dan foto’s. Ik heb genoten van dit project en zal de bus gaan missen!

Ik hoop dat deze bus een inspiratie zal zijn voor andere mensen! Ook als het niet je smaak is, kun je niet ontkennen dat je hier hoe dan ook een lach van op je gezicht krijgt! Ik wel!

camper maken

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor nog veel meer foto’s van dit prachtige project!

Stel een vraag of bel me terug

Heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Via onderstaand formulier helpen wij u graag.

14 + 5 =

CustomCamp

Granaatstraat 46
7554 TR Hengelo

074 - 242 00 65
info@customcamp.nl

Openingstijden
Ma - Vr: 09:00-17:00

sitemap

Laatste 2 Tweets

"Klaar voor vertrek! https://t.co/dXOrIGXf7G"
"De aller, aller gaafste camper van Nederland staat te koop! Kom kijken word verliefd! https://t.co/vqAlnP0dUw"

Volg ons

Pin It on Pinterest