074 - 242 00 65 info@customcamp.nl

Expeditie camper

Expeditie camper

 

De Volvo TGB1314

Enige tijd geleden werden wij benaderd door de eigenaren van een super gave Volvo TGB1314. Of wij deze konden ombouwen naar een expeditie camper voor een wereldreis. Een fantastische aanvraag natuurlijk! Bjorn heeft bij zijn vorige werkgever een Unimog klaar gestoomd voor een reis om de wereld en het begon gelijk weer te kriebelen bij het zien van de foto’s van dit prachtige ‘monster’.

Het budget was beperkt, maar we waren zo enthousiast over de reisplannen van de eigenaren dat we spontaan opperden om het project te sponsoren. Hier moesten we gewoon iets moois van maken!

 


 

Elektravoorziening expeditiecamper

Een expeditiecamper is natuurlijk geen camper die uitsluitend te vinden is aan de elektriciteitspaal op Landal Greenparks. Deze camper gaat de wildernis in, doorstaat ruig terrein en staat geparkeerd tussen wilde dieren op unieke plekken. Naast een 230V aansluiting was een set met krachtige zonnepanelen en een 12V voorziening natuurlijk een must! Want wat is een wereldreis zonder wild kamperen?

LPG tanks en AGM accu’s

De auto was van oorsprong een Zweedse ambulance, maar daar kwam gauw verandering in. Het volledige interieur werd gedemonteerd en alles werd van kop tot teen grondig aangepakt. Nieuwe isolatie, vervangen van de wandbeplating, plafond en niet te vergeten de aanleg van de elektra, zonnepanelen, LPG tanks, AGM accu’s, omvormer etc..


Comfortabel op safari

Het slaapcomfort had grote prioriteit, dus werd gekozen voor een bed van maar liefst 1m75 bij 2 meter! Met een eenvoudige beweging kan het bed op elkaar geschoven worden waardoor er overdag voldoende leefruimte is. Ook het zitje biedt de mogelijkheid om lekker te relaxen. De tafel met luxe poot kan zakken en opgevuld worden met de rugkussens waardoor je een heerlijk lounge plekje kunt creëeren.


 

 

Uiteraard is het degelijke keukenblok van alle gemakken voorzien met een spoel-kookcombinatie en een bovenlade koelkast die perfect past in de hoek van het aanrechtblad. Alle ‘loze ruimte’ is voorzien van kastjes en een lade voor het bestek.

 


Gemak voor de wereldreiziger

Als wereldreiziger zul je zorgvuldig moeten bepalen wat je meeneemt, je inloopkast blijft thuis en 10 paar schoenen is geen optie. Maar voor wat je wel meeneemt wil je graag kastruimte. Deze auto heeft zoveel mogelijk kastruimte zonder een ‘te vol’ effect te krijgen.


 

 

   


De oplevering is natuurlijk het mooiste moment! En wat is er leuker dan bij oplevering een cadeautje te overhandigen! Net als bij elke inbouw laten wij door Sleepiez Original een prachtig kussen maken in stijl van de auto. Dit kussen spreekt helemaal voor zich!

Deze expeditie camper was een geweldige uitdaging! Wij wensen de eigenaren een fantastische reis en zijn uiteraard erg benieuwd naar alle avonturen met hun CustomCamp expeditie camper!

Stel een vraag of bel me terug

Heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Via onderstaand formulier helpen wij u graag.

10 + 6 =

CustomCamp

Granaatstraat 46
7554 TR Hengelo

074 - 242 00 65
info@customcamp.nl

Openingstijden
Ma - Vr: 09:00-17:00

sitemap

Laatste 2 Tweets

"Klaar voor vertrek! https://t.co/dXOrIGXf7G"
"De aller, aller gaafste camper van Nederland staat te koop! Kom kijken word verliefd! https://t.co/vqAlnP0dUw"

Volg ons

Pin It on Pinterest