074 - 242 00 65 info@customcamp.nl

De brandweerwagen

In januari werden we benaderd door een man met een prachtige brandweerwagen uit de jaren 80. Hij was op zoek naar iemand die de wagen kon ombouwen naar een mobiel kantoor en camper voor verhuurdoeleinden. Of wij misschien interesse hadden in deze klus? Misschien?? Hij woonde niet om de hoek (Nijmegen), dus besloten wij naar hem toe te gaan om de wagen te bekijken. Wat een ding! 2 grote compartimenten, volop mogelijkheden voor een inbouw! In febrari werd de auto gebracht. Ai…hij was wel erg hoog met z’n zwaailichten. Paste hij wel in de werkplaats. Ja hoor, even de lucht uit de banden en rollen maar! 🙂

Samen met de klant werd het budget vastgesteld en vervolgens de kleuren bepaald voor de inrichting. Wanden, vloer, stoffering, werkblad etc.. De auto was nog in originele staat wat betekende dat er een grote electrakast aanwezig was met een enorme bos aan draden en aan de muren zaten zogaamde ‘walkie talkies’. Geen mobieltjes in die tijd. De klant wist niet goed wat hij met de electra aan moest, toen ik riep:”Gewoon met een heggeschaar alles in 1 klap wegknippen”, wierp Bjorn mij een boze blik toe en stelde de klant gerust door te zeggen:”Zij komt nergens aan hoor, ik zal ervoor zorgen dat het netjes wordt weggewerkt!”, haha.

En dan begint het. Eerst alles eruit. Wat een puinhoop!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het eerste idee was om de electrakast en de bedrading weg te werken met koofjes en een aftimmering, maar Bjorn besloot zich er meer in te verdiepen. Uitzoeken en wegknippen van de hele boel was misschien net zoveel werk als alles netjes wegwerken. Mijn ‘heggeschaar idee’ was achteraf zo gek nog niet 🙂 We hebben een prachtige vloer gelegd van PVC panelen met een luxe houten uitstraling en de wanden werden afgewerkt met Vocamouse. De meubeltjes kregen steeds meer vorm en binnen een paar weken veranderde de brandweerwagen in een prachtig appartementje.

Wel raar dat hij nu weg is. De kinderen in de straat, onze eigen kinderen en mijn lieve zus hebben net als wij zo genoten van deze wagen. De eigenaren (zie hieronder) zijn gelukkig met het resultaat en hebben al een weekend weg gepland. Naast eigen gebruik zullen zij de auto ook gaan verhuren. Er zijn 4 slaapplaatsen gebouwd, maar indien nodig kunnen er nog een aantal gecreëerd worden. Kortom; de ideale auto voor een gezin of vriendengroep!

 

Stel een vraag of bel me terug

Heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Via onderstaand formulier helpen wij u graag.

1 + 15 =

CustomCamp

Granaatstraat 46
7554 TR Hengelo

074 - 242 00 65
info@customcamp.nl

Openingstijden
Ma - Vr: 09:00-17:00

sitemap

Laatste 2 Tweets

"Klaar voor vertrek! https://t.co/dXOrIGXf7G"
"De aller, aller gaafste camper van Nederland staat te koop! Kom kijken word verliefd! https://t.co/vqAlnP0dUw"

Volg ons

Pin It on Pinterest