074 - 242 00 65 info@customcamp.nl

CustomCamp 2 jaar

CustomCamp 2 jaar

 

Dit weekend begint de laatste maand van het jaar en dan is het alweer 2014 en bestaat ons bedrijf 2 jaar! Geen slechte prestatie, al zeg ik het zelf.

In het eerste jaar zijn we gegroeid van Bjorn alleen naar een team van 4 mensen en in 2013 is daar nog een personeelslid bijgekomen waardoor we nu met 5 man c.a. 3 campers per maand kunnen  bouwen. De naamsbekendheid die we hebben opgebouwd is fantastisch en de aanvragen stapelen zich op. Zelfs nu met de decembermaand voor de deur zit de planning helemaal vol en staan de eerste opdrachten voor maart ook al genoteerd.

Bijna 50 CustomCampers

48 CustomCampers zijn er gebouwd sinds de start van ons bedrijf! Bussen van 45 jaar oud tot splinternieuw, rechtstreeks uit de fabriek kregen een CustomCamp camper look. Van zeer grote vrachtwagens, tot onze kleinste variant de Nissan NV200. Allen uiteraard 100% custom made en uniek!

Fiat DucatoMercedes 608D

Ford transit camperDSC_2337

 

Naast de volledige campers hebben we een flink aantal hefdaken mogen plaatsen voor diverse type bussen. Ook hebben we veel zelfbouwers op weg geholpen wat voor leuke contacten heeft gezorgd!


 

Naast inbouwprojecten op vraag van onze klanten hebben wij in 2013 ook een aantal CustomCampers in eigen beheer gebouwd waaronder de Fantastic Fiat (Fiat Scudo), de White Shark (Nissan NV200) en de Blue Diamond (Opel Vivaro), allen inmiddels verkocht.

klein hefdak hefdak-belasting

DSC_2328


Balans

Het eerste jaar hebben Bjorn en ik non stop gewerkt en maakten we soms weken van 80 uur of meer, maar in het tweede jaar zijn we onze belofte nagekomen en hebben we een betere balans gevonden tussen de zaak en ons gezin. We zijn heerlijk op vakantie geweest en in de herfstvakantie zelfs nog een weekend weg. En dan zou je trots op jezelf moeten zijn als je om 17.30 aan de eettafel zit, maar wij vragen ons dan af of we niet te gemakkelijk worden, misschien zelfs te lui? In het begin zat ik soms tot middernacht achter de pc om de wereld maar te laten weten dat wij CustomCamp zijn en wat we kunnen maken. Nu liggen we met enige regelmaat om 21.00 uur gewoon gestrekt op de bank, voor de buis! Onze oudste zoon zei laatst op zondag:”Blijft papa nou alweer thuis!?”. Ja mensen, zo slecht hebben wij het nog niet. 🙂

Vragen en onzekerheden

En zo blijven we onszelf altijd vragen stellen. Als je 80 uur per week werkt dan weet je dat niet gaat volhouden en dat je gezin eronder lijdt. Nu werken we fulltime en vragen we ons weer af of we ons dat wel kunnen permitteren. Zelfstandige ondernemers gaan toch niet om 17.30 naar huis? De resultaten zijn goed, maar ja, wat zegt dat nou? Zeker na zo’n korte tijd. En ook daarover ontstaat natuurlijk weer twijfel. We hebben een lening. Moeten we die niet gewoon al afbetalen? Maar kunnen we dan ooit wel weer lenen als het nodig is? Want wie zegt dat het zo goed blijft gaan? Moeten we niet uitbreiden, iets anders erbij doen? Meer investeren? Of juist een zomervakantie boeken voor de hele familie? De opa’s en oma’s zijn nu nog gezond.

Family first

Onze jongste zoon zit 4 dagen per week bij een gastouder en 1 dag per week bij oma. Voordat wij kinderen kregen vond ik zo’n situatie ronduit belachelijk! Je krijgt toch geen kinderen om ze bij de opvang achter de deur te zetten? Maar zo is het nu. Ik heb me er wel druk om gemaakt, maar dat doe ik niet meer. Ik zie hem genieten, hij is altijd vrolijk en het is niet anders. Totdat hij naar school gaat moeten we het zo oplossen, anders kan ik hier niet zijn en iemand op mijn plek is nog niet rendabel. Zo nu en dan gaat Bjorn op woensdagmiddag of vrijdagmiddag naar huis om bij de kids te zijn en dan komt ook gelijk weer die CustomCamp ‘bemoeial’ om de hoek:”Hé! Moet die camper niet af, wat doe jij dan thuis?!”.

Als Sev 4 is (en dat duurt nog ruim een jaar), dan kan hij straks net als Vin na schooltijd mee  naar de zaak. Hier in de straat  kunnen ze mooi spelen en bij slecht weer kunnen de heren zich binnen vermaken met Sjaak (de hond) of wat anders. Ik vind het in ieder geval al fijn dat wij wel in de mogelijkheid zijn om onze kinderen altijd zelf weg te brengen en op te halen zodat het contact met de opvang en school goed is. Zo kunnen we de ontwikkelingen in de gaten houden wat zeker bij de oudste is dat het afgelopen jaar erg belangrijk geweest.

We moeten door CustomCamp geen oogkleppen op krijgen. Family first! Maar er zijn wel grenzen en dat weten de jongens. Onze kinderen kunnen niet elke dag met een vriendje afspreken, ze kunnen niet elke woensdagmiddag met mams op de wip in de speeltuin en papa staat niet elke zaterdag naast het voetbalveld te joelen. Maar goed, dat deed mijn vader ook niet, die werkte zich ook elke dag een slag in de rondte. Maar hij was er wel als ik  hem nodig had. Altijd! En als wij ooit nog het respect mogen krijgen van onze kinderen wat ik heb voor mijn vader, dan hebben we het goed gedaan.

CustomCamp


Een topbaan!

Ja het is even wat gedoe met oppas en schooltijden, maar als we hier op de zaak zijn dan is het gewoon genieten. We hebben een topbaan! En het is zo gaaf om dit avontuur samen aan te gaan. Ja, wij zijn zo’n stel dat prima 24 uur per dag bij elkaar op de lip kan zitten. 🙂 En natuurlijk gaat er wel eens wat mis en balen we als een stekker en niet elke maandagochtend springen we met een lach van oor tot oor uit bed, maar we willen met niemand ruilen! Ik overigens ook niet met een moeder die wel thuis kan blijven bij de kinderen. Al zouden we nu de Lotto winnen, wij gaan door met CustomCamp! Van niets iets maken, dat is toch gewoon gaaf! 48 trotse eigenaren hebben we mogen uitzwaaien. Mensen die soms tot tranen geroerd waren bij het zien van het eindresultaat. Mensen die ons vakantiekiekjes toesturen, mensen die ons promoten bij familie en vrienden en mensen die uit het niks even willen zeggen hoe enorm ze genieten. Wat wil je dan nog meer?

stefan


Een eigen camper

Dat is onze grote wens. En die wordt vast vervuld, maar wanneer zal nog even spannend blijven. Als we  nu 3 weken per jaar weg kunnen dan is dat al fijn, maar voor 3 weken per jaar zou ik geen camper willen hebben. Met een camper moet je lekker kunnen trekken, weekenden weg gaan en gewoon wat meer vrije tijd hebben voor mooie (verre) reizen. Maar dat komt nog wel! En anders gaan we eerst op pad met onze verhuur camper in spé!

Klanttevredenheid

Met een warm gevoel lees ik de klantervaring terug van het afgelopen jaar. Als het goed is streeft ieder bedrijf naar 100% klanttevredenheid. Wij in ieder geval wel! Toen iemand tegen me zei dat dat niet realistisch was dacht ik nog:”Hah! Let maar op!”, maar hij had gelijk. Hoe hard je ook je best doet en hoe ernstig je je grenzen ook verlegt, soms kun je het gewoon niet goed doen. Gelukkig maken we het niet vaak mee, maar die eerste keer heeft me 3 slapeloze nachten gekost. Nu niet meer, maar de gedrevenheid blijft, want niets is erger dan een klacht. Nee, nog erger, een klacht die niet opgelost kan worden. Dat wil je gewoon niet.

Plannen voor 2014

Eind januari staan we op de beurs in Gorinchem waar we onze Zwarte Zwerver, een Nissan NV200 camper gaan onthullen. We hebben in 2013 4 Nissan NV200 CustomCampers mogen bouwen en zijn zeer benieuwd naar de orders in 2014, want deze kleine all-in-one wordt steeds meer populair! In maart en in september zullen we wederom vertegenwoordigd zijn op beurzen. Met welke campers is nog een verrassing.

We zijn sinds 2013 officieel enige Nederlandse dealer van Drivelodge hefdaken uit Engeland. We proberen dit jaar nog een bezoek te brengen aan Engeland om onze samenwerkingspartner persoonlijk te ontmoeten. Voor zover wij nu kunnen beoordelen is Drivelodge een soort CustomCamp in Engeland, maar dan op het gebied van daken. Dat levert tot op heden een bijzonder prettige en leuke samenwerking op. Hefdaken zijn erg duur en de prijs lijkt alleen maar te stijgen. Wij vinden dat Drivelodge een mooi alternatief biedt!

hefdaken

 

 

 

 

 

 

 


Nog meer plannen

We hebben plannen voor een verhuur camper. Deze moet alleen wel klaar zijn in januari of februari, want mensen moeten kunnen reserveren. Onze planning zit nu al tamelijk vol, dus we gaan kijken hoe we hier zo gauw mogelijk een mouw aan kunnen passen. We zijn altijd op zoek naar gaten vullers voor gaten die er eigenlijk nooit zijn. Ja, dat klinkt vreemd. Soms heb je van die onzekere momenten:”Oh jee, we hebben over 6 weken geen opdrachten meer!”, vervolgens bedenken we een nieuw project, een camper in eigen beheer, of zoals nu een verhuur camper en hoppa…planning weer (te) vol! Maar dat zijn natuurlijk luxe problemen waar we zeker niet over gaan klagen!

We hebben dit jaar een flinke groei meegemaakt, maar ook hier moeten we balans zoeken. Of we groter willen worden weten we niet. We hebben nu echt een topteam met een mooi pand op een leuke plek. Als we groter worden moeten we hier weg en blijft het dus niet alleen bij een paar man extra. Dan moeten we maar een keer nee zeggen of mensen op een wachtlijst plaatsen, want als je bewust kiest voor een CustomCamper wil je toch niets anders. 🙂

CustomCamp

 

Stel een vraag of bel me terug

Heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Via onderstaand formulier helpen wij u graag.

14 + 8 =

CustomCamp

Granaatstraat 46
7554 TR Hengelo

074 - 242 00 65
info@customcamp.nl

Openingstijden
Ma - Vr: 09:00-17:00

sitemap

Laatste 2 Tweets

"Klaar voor vertrek! https://t.co/dXOrIGXf7G"
"De aller, aller gaafste camper van Nederland staat te koop! Kom kijken word verliefd! https://t.co/vqAlnP0dUw"

Volg ons

Pin It on Pinterest