074 - 242 00 65 info@customcamp.nl

Van bus naar camper stappenplan

Indien je ervoor kiest om van een bus een camper te laten maken, dan doorloopt u de volgende stappen.

1. Het vinden van een geschikte bus (kunnen wij mee helpen en in adviseren!)

2. Het laten inbouwen van een fantastisch custom made camper interieur.

3. Het vrolijke onthul moment bij oplevering!

Let erop dat je bij oplevering de camper verzekerd hebt! Bij de Nederlandse Kampeerauto Club www.nkc.nl kan je de camper in aanbouw laten verzekeren en mag je ‘m ophalen op het oude kenteken. Wij hebben een samenwerking met de NKC waardoor een aparte taxatie niet nodig is. Zij vertrouwen erop dat wij deugdelijke, veilige campers bouwen. Je mag echter pas op reis als het nieuwe kenteken er is!

En dan… 

4. Tijdens de bouwperiode is de bus ook gekeurd bij de RDW, maar het nieuwe kenteken krijgt u pas als de rest BPM is voldaan. Soms is de rest BPM al voldaan bij aankoop. Bijvoorbeeld als u een nieuwe bus koopt, of een bus heeft gekocht die jonger is dan 5 jaar. Het bewijs van de betaalde BPM is handig om over te dragen t.b.v. de BPM aangifte.

5. Er moet sowieso BPM aangifte worden gedaan als de bus gekeurd wordt naar camper bij de RDW. De RDW erkend de bus als camper en vervolgens geeft de Belastingdienst het akkoord af aan de RDW voor het nieuwe camperkenteken als de BPM is voldaan. De factuur hiervoor krijg je c.a. een week na keuring via ons in je mailbox. Als deze betaald is duurt het nog c.a. 8 dagen voordat je het nieuwe kenteken mag verwachten.

6. Je ontvangt het nieuwe kentekenkaartje thuis en laat dan nieuwe kentekenplaten maken. Meestal kan dat wel ergens bij je in de buurt of online.

7. Geef het nieuwe kenteken door aan de verzekeringsmaatschappij of sluit een verzekering af voor je camper als je ‘m eerder nog niet als camper verzekerd had.

8.  Als je het nieuwe kenteken hebt vraag je het campertarief aan bij de Belastingdienst. Niet vergeten! Dat kan via deze link Het kan soms wel 3 maanden duren voordat het tarief ook daadwerkelijk wordt toegepast, maar gelukkig gaat het met terugwerkende kracht.

9.  Dan rest alleen nog maar het genieten van je custom made camper en alle mooie vakanties en reizen!

Stel een vraag of bel me terug

Heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Via onderstaand formulier helpen wij u graag.

7 + 6 =

CustomCamp

Granaatstraat 46
7554 TR Hengelo

074 - 242 00 65
info@customcamp.nl

Openingstijden
Ma - Vr: 09:00-17:00

sitemap

Laatste 2 Tweets

"Klaar voor vertrek! https://t.co/dXOrIGXf7G"
"De aller, aller gaafste camper van Nederland staat te koop! Kom kijken word verliefd! https://t.co/vqAlnP0dUw"

Volg ons

Pin It on Pinterest