074 - 242 00 65 info@customcamp.nl

Geen campertarief Nissan NV200

Geen campertarief Nissan NV200

In de zomer van 2018 overviel ons het nieuws dat een klant opeens geen campertarief (ook wel kwarttarief) meer kon aanvragen bij de Belastingdienst voor de door hem aangeschafte Nissan NV200 camper.

In eerste instantie dachten wij dat dit een misverstand was, de camper was immers ook goedgekeurd door de RDW. Na contact met de Belastingdienst bleek dat de eisen die de RDW stelt aan de camper niet gelden voor de Belastingdienst. Dit was voor ons al vreemd om te horen omdat de eerste Nissan NV200 camper die wij in 2013 hebben gebouwd en laten keuren bij de RDW in Almelo op dat moment van keuring ook bekeken is door een paar medewerkers van de Belastingdienst die in hetzelfde kantoor gevestigd waren. Samen kwamen zij tot de conclusie dat de bus precies voldeed aan de minimale eisen. O.a. een laadvloer van 200 cm en een bus van 130 cm hoog.

In de opvolgende 6 jaren hebben wij c.a. 20 Nissan NV200 campers mogen bouwen voor zowel de Nederlandse, Duitse als Belgische markt. In Duitsland kreeg de camper een zogenaamde TUV Prüfung en in België moest de camper ook aan bijzondere eisen voldoen. Dit alles echter zonder problemen, tot op heden.

Nadat wij het bericht ontvingen in de zomer van 2018 hebben we resoluut besloten de Nissan NV200 diesel uitvoering niet meer aan te bieden en onze toekomstige klanten uiteraard te berichten over het vervelende feit dat ze in plaats van 35 euro, c.a. 140 euro aan wegenbelasting kwijt zouden zijn indien zij voor de dieselvariant zouden kiezen.

Een klant van een andere bouwer die na de aankoop van haar Nissan NV200 camper kreeg te horen dat ze ook niet in het campertarief viel besloot een zaak aan te spannen tegen de Belastingdienst. Wij zijn zelf niet bij de rechtszitting aanwezig geweest, maar hoorden van een collega bouwer dat de camper inderdaad volgens het wetboek weleens te klein zou zijn. De rechter was duidelijk, wat in de wet staat is de wet, maar gaf wel aan dat het misschien onterecht is als de Belastingdienst met terugwerkende kracht mensen wil gaan duperen, zij hebben dit immers ook bijna 8 jaar laten gebeuren. Wat er daadwerkelijk is gezegd of besloten is voor ons nog even onduidelijk.

Wel is duidelijk dat de Belastingdienst kort na de zitting alle mensen met een Nissan NV200 camper benaderd heeft en bij iedereen thuis de camper is opgemeten. Voor zover wij weten hebben mensen ter plekke verschillende berichten gekregen van de inspecteurs, wat de situatie erg onduidelijk heeft gemaakt. Wel hebben nu van een aantal klanten bericht ontvangen dat zij een boete moeten betalen voor het onjuist ontvangen van het campertarief.

Uiteraard zijn wij hier goed ziek van. Als wij bij de eerste keuring gelijk te horen hadden gekregen dat de camper niet in het campertarief zou vallen, dan hadden wij dat duidelijk met onze klanten kunnen communiceren en hen waarschijnlijk een ander model geadviseerd. Nu wordt er 6 jaar na de eerste door ons gebouwde camper opeens iemand wakker en zegt dat het anders is en beboet vervolgens de persoon die alleen maar in goed vertrouwen gehandeld heeft.

Het is nog onduidelijk wat de precieze afloop zal zijn. Wij willen onze klanten vragen contact met ons op te nemen over deze kwestie zodat we hen zo goed mogelijk kunnen begeleiden bij deze zeer vervelende situatie.

 

 

Stel een vraag of bel me terug

Heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Via onderstaand formulier helpen wij u graag.

8 + 11 =

CustomCamp

Granaatstraat 46
7554 TR Hengelo

074 - 242 00 65
info@customcamp.nl

Openingstijden
Ma - Vr: 09:00-17:00

sitemap

Laatste 2 Tweets

"Klaar voor vertrek! https://t.co/dXOrIGXf7G"
"De aller, aller gaafste camper van Nederland staat te koop! Kom kijken word verliefd! https://t.co/vqAlnP0dUw"

Volg ons

Pin It on Pinterest