074 - 242 00 65 info@customcamp.nl

Fiat Ducato L2H2 camper

Fiat Ducato L2H2 camper

 

Na de bouw van ruim 250 campers blijkt de Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroen Jumper in een L2H2 uitvoering een geliefde kandidaat! Hij is niet zo lang, maar wel ruim genoeg om er een zeer comfortabele en functionele camper van te maken.

 

Waarom een Fiat Ducato L2H2 camper? 

Misschien is het niet de meest spannende bus op het eerste oog, maar oordeel niet te snel!

Er is eigenlijk maar één bus waar je overdwars in kan slapen en dat is in de Fiat Ducato en zijn broertjes Peugeot Boxer en Citroen Jumper. Een Mercedes Sprinter of VW Crafter (ook zeker een toffe bus!) lijken misschien groter en robuuster, maar helaas is deze bus ruim 10 cm smaller dan de Ducato en loopt hij ook nog eens taps toe naar het dak. Daar waar de Ducato juist zijn ruimte behoudt voor riante kasten bovenin!

Ook de Renault Master en Opel Movano zijn prima bussen om in te bouwen naar camper, maar ook daar is een vast bed achterin maar te realiseren op een krappe 184 cm.


 

Wat betekent L2H2? 

L staat voor Lengte, H staat voor Hoogte. Een L1H1 is eigenlijk een standaard model wat niet verhoogd is en niet verlengd. Een L2 is 1x verlengd en H2 is 1x verhoogd. Daarmee komt de Fiat Ducato op een binnen hoogte van 192 cm en een beschikbare laadvloer lengte van c.a. 320 cm. Aan de buitenkant is de bus 540 cm lang waarmee hij nog net acceptabel oversteekt op een parkeerhaven.

De Fiat Ducato is er in diverse uitvoeringen, je hebt zelfs de L3H4.


Met een L2 heb je ruimte voor o.a. een vast bed op 140 cm met daaronder heel veel bergruimte. Een kast met een koelkast op hoogte, een zitje (kan zowel dwars als in de rijrichting) en een keukenblok bij de schuifdeur. Bovenlangs kunnen kasten komen voor nog meer opberg gemak. 

Toch liever een ander model? Laat je inspireren op deze pagina!

 

Stel een vraag of bel me terug

Heeft u een vraag of wilt u teruggebeld worden? Via onderstaand formulier helpen wij u graag.

6 + 1 =

CustomCamp

Granaatstraat 46
7554 TR Hengelo

074 - 242 00 65
info@customcamp.nl

Openingstijden
Ma - Vr: 09:00-17:00

sitemap

Laatste 2 Tweets

"Klaar voor vertrek! https://t.co/dXOrIGXf7G"
"De aller, aller gaafste camper van Nederland staat te koop! Kom kijken word verliefd! https://t.co/vqAlnP0dUw"

Volg ons

Pin It on Pinterest